وظایف مجمع عمومی موسس چیست؟

به منظور آن که شرکت سهامی تشکیل گردد بایستی مجمعی به نام مجمع موسس تشکیل گردد لازم به توضیح می باشد که در شرکت های سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسسین لازم نمی باشد تنها شرکت های سهامی عام تشکیل آن را الزامی و ضروری دانسته است ولی در عمل شرکت های سهامی خاص هم مجمع عمومی موسسین را تشکیل می دهند.

در جلسه مجمع عمومی موسسین و پذیره نویسان حق حضور و حق رای دارند و هر سهم در بردارنده یک رای می باشد.جلسه اول توسط یک فرد رئیس سنی که از میان حاضران انتخاب می شود اداره  مدیریت می گردد.بعد از آن به انتخاب هیات رئیسه ترکیب شده از یک رئیس،منشی و دو نفر ناظر  مبادرت می شود.انتخاب به اکثریت نسبی صورت می گیرد.رئیس مجمع ناظران از میان موسسین و پذیره نویسان انتخاب می شوند اما این امکان وجود دارد که منشی جلسه از میان آن ها نباشد.

وظایف مجمع عمومی موسس چیست

مطابق ماده 74 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت وظایف مجمع عمومی موسس به شرح ذیل می باشد:

  • رسیدگی به گزارش موسسین و تصویب آن

موسسین در شرکت سهامی عام ، مکلفند گزارشی در موارد ذیل تهیه و به مجمع عمومی موسس تسلیم نمایند :

  1.  آورده های غیرنقدی.
  2. سهام موسس و سهام ممتاز در صورتی که وجود داشته باشد.
  3. احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت.
  4.  احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت.
  5.  تعیین تعداد سهام هر پذیره نویس.

رسیدگی به گزارش ذکر شده و تصویب آن نخستین وظیفه مجمع عمومی موسس می باشد.گزارش موسسین بایستی حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی موسس در محلی که در آگهی دعوت مجمع تعیین گردیده است.به منظور کسب اطلاع پذیره نویسان مهیا و فراهم باشد. ( تبصره ماده 74 فوق الذکر )
به سبب ماده 76ل.ا.ق.ت در رابطه با آورده های غیر نقدی که می گوید هر زمانی که یک یا چند نفر از موسسین آورده غیر نقدی داشته باشند بایستی قبل از مبادرت به دعوت مجمع عمومی موسس نظر کتبی کارشناس رسمی وزارت دادگستری را در بررسی و ارزیابی آورده های غیر نقدی جلب و آن را جزء گزارش مبادرات خود در اختیار مجمع عمومی موسس بگذارند موسسین بایستی مبادرت نمایند.
در صورتی که موسسین برای خود مزایایی مطالبه کرده باشند، باید توجیه آن به ضمیمه گزارش مزبور به مجمع عمومی موسس تقدیم شود. تا ارزیابی آورده های غیرنقدی و علل و موجبات مزایای مطالبه شده در مجمع عمومی موسس مورد موافقت قرار گیرد و یا مخالفت با آن مشخص گردد.
به موجب ماده ( 79 ل. ا.ق. ت ) هر گاه آورده غیرنقدی یا مزایایی که مطالبه شده است تصویب نگردد، دومین جلسه به فاصله مدتی که از یک ماه تجاوز نخواهد کرد، تشکیل خواهد شد و در فاصله دو جلسه اشخاصی که آورده غیرنقدی آن ها را قبول نشده است، در صورت تمایل می توانند تعهد غیرنقد خود را به تعهد نقد تبدیل و مبالغ لازم را تادیه نمایند و اشخاصی که مزایای مورد مطالبه آن ها تصویب نشده است ؛ می توانند با انصراف از آن مزایا در شرکت باقی بمانند. در صورتی که صاحبان آورده غیرنقدی و مطالبه کنندگان مزایا به نظر مجمع عمومی موسس تسلیم نشوند، تعهد آن ها نسبت به سهام خود باطل شده محسوب می گردد و سایر پذیره نویسان می توانند به جای آن ها سهام شرکت را تعهد و مبالغ لازم را تادیه کنند.

 تصویب طرح اساسنامه شرکت

یکی دیگر از وظایف عمومی موسس، تصویب اساسنامه ای است که طرح آن قبلاَ در اجرای ( ماده 6 ل. ا. ق. ت ) به امضای موسسین رسیده و به ضمیمه طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام و اظهارنامه جهت ثبت شرکت به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم گردیده است. هر گاه از تاریخ مراجعه قبلی موسسین به مرجع ثبت شرکت ها شش ماه گذشته باشد و اقدامی جهت ثبت شرکت سهامی ننماید، گواهی عدم ثبت شرکت صادر و به بانکی که تعهد سهام را انجام داده است ارسال می گردد تا موسسین و پذیره نویسان به بانک عامل مراجعه نمایند ، بانک عامل وجوه پذیره نویسان را عیناَ و وجوه موسسین را پس از کسر هزینه های مربوط، عودت خواهد داد.

انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت

انتخاب اولین هیئت مدیره و انتخاب اولین بازرس و یا بازرسان توسط مجمع عمومی موسس صورت می پذیرد.

 تعیین روزنامه کثیرالانتشار

اولین روزنامه کثیرالانتشاری که می باید هرگونه دعوت و اطلاعیه های بعدی، برای سهام داران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر شود؛ توسط مجمع عمومی موسس انتخاب می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *