از اجتماع مالکان سهام مجمع عمومی شرکت سهامی تشکیل می گردد.مقررات مربوط به حضور عده لازم به منظور تشکیل مجمع عمومی و آراء لازم به منظور گرفتن تصمیم در اساسنامه شرکت مشخص خواهد گردید مگر در مواردی که به سبب قانون تکلیف خاصی به منظور آن معین گردیده باشد.
براساس مقررات و قانون تجارت مجمع های عمومی شرکت های سهامی به ترتیب مجمع عمومی موسس و مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده می باشد. ما در این مقاله به مجمع عمومی فوق العاده خواهیم پرداخت.
گاهی رویت می شود که در شرکت سهامی هیات مدیره و بازرسان به وظایف و تکالیف خود در رابطه با دعوت مجمع عمومی شرکت در موعد هایی که در قانون مشخص شده است مبادرت نمی کنند سهامداران در جستجوی برگزاری مجمع عمومی می باشند یا سهامداری جدیدی که به واسطه خرید سهام صاحب عمده سهام گردیده و قادر می باشد تعدادی از اعضای هیات مدیره را انتخاب نماید تقاضای برگزاری مجمع را به صورت فوق العاده دارد.در صورتی مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می گردد که امر فوق العاده ای مورد نظر باشد و تصمیم گیری در خصوص آن خارج از صلاحیت و وظایف مجمع عمومی عادی باشد.
بنابر آن چه گفته شد، مجمع عمومی فوق العاده می تواند در موارد ذیل تصمیم گیری نماید
تغییر نام شرکت .
تغییر موضوع شرکت .
تغییر مرکز و مقر اصلی شرکت .
تغییر مدت شرکت اعم از کاهش یا ازدیاد آن.
تغییر سرمایه شرکت اعم از افزایش یا کاهش آن.
تاسیس سهام ممتاز.
افزایش یا کاهش تعداد اعضای هیئت مدیره و بازرس ها و همچنین افزایش یا کاهش مدت عضویت آنان ، مشروط بر اینکه بر خلاف مقررات قانون تجارت نباشد.
تغییر مقررات مربوط به مجامع عمومی.
انحلال شرکت قبل از خاتمه مدت ( در صورتی که مدت محدود باشد ) و انحلال آن در صورت عدم محدودیت مدت.
گرفتن هر گونه تصمیمی که در صلاحیت مجمع عمومی موسس و مجمع عمومی عادی نبوده و از امور فوق العاده شرکت محسوب می گردد.
موضوعاتی که رسیدگی به آن ها در صلاحیت مجمع عمومی عادی نیست در باب و زمره وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح ذیل می باشد
به منظور رسمی بودن جلسه مجمع عمومی فوق العاده حضور بیشتر از نصف مالکان سهام دارای حق رای الزامی می باشد.چنانچه در نخستین دعوت حد نصاب مزبور حاصل نگردد دعوت دوم با حضور بیشتر از یک سوم مالکان سهام دارای حق رای رسمی می گردد و تصمیم گیری خواهد کرد منوط به این که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول ذکر گردیده باشد.
تصمیمات و مصوبات مجمع عمومی فوق العاده همیشه با اکثریت دو سوم آراء حاضرین در جلسه معتبر می باشد.
مطابق ماده 92 قانون تجارت هیات مدیره و بازرس و یا بازرسان شرکت قادر می باشند در هنگام به پایان رسیدن مهلت مجمع عمومی عادی را به صورت فوق العاده دعوت کنند در این صورت دستور جلسه مجمع بایستی در آگهی دعوت قید گردد.
همکاران ما در گروه ثبت پایش با افتخار در خدمت شما خواهند بود.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اساسنامه شرکت به مقاله آن مراجعه نمایید.