قوانین ثبت شرکت

هر گاه دو یا چند نفر به منظور انجام امور تجاری با تسهیم سرمایه و ترسیم نحوه تقسیم سود و زیان طبق مفاد قرارداد ، تفاهم نمایند فرآیند فعالیت آن ها یک شرکت تجاری را تشکیل داده است .به عبارت دیگر هر گونه عملیات تجاری ناشی از تودیع سرمایه شرکاء که طبق قرارداد با تقسیم سود و زیان همراه باشد مشمول فعالیت شرکت تجاری است.

در صورتی که دویا چند نفر جهت انجام کارهای تجاری با سهم بندی سرمایه و طراحی شیوه تقسیم سود و زیان مطابق محتوای قرارداد تفاهم کنند پروسه فعالیت آن ها موجب تشکیل و راه اندازی یک شرکت تجاری خواهد بود. به بیان دیگر هر نوع فعالیت تجاری ناشی از تودیع سرمایه شرکا که مطابق قرارداد با تقسیم سود و زیان همراه باشد شامل فعالیت شرکت تجاری می باشد.

سوالی که این جا مطرح می باشد این است که به سبب قانون چه اشخاصی قادر می باشند شرکتی را به ثبت برسانند؟قوانین ثبت شرکت چیست؟

به سبب مقررات و قوانین ایران اشخاصی که قادر می باشند در کشور ایران شرکتی را به ثبت برسانند به تشریح ذیل می باشند :

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی قادر می باشند در کشور ایران شرکتی را ثبت نمایند.
اشخاص خارجی قادر می باشند بدون شریک ایرانی به صورت مالکیت 100% در ایران شرکت ثبت نمایند.

چند شرکت با هم قادر می باشند بدون وجود اشخاص حقیقی شرکت مستقلی را ثبت نمایند. (Joint Venture) به منظور ایجاد اشتغال در کشور ایران، سعی شده است تا این شیوه و روال در کشور ایران راحت سپری  گردد. ( مدارک لازم گواهی ثبت شرکت+ رونوشت مدارک هویتی نمایندگان آن ها )

نکته :

دربرداشتن سوء پیشینه افراد مانعی به منظور ثبت شرکت نمی باشد تنها قادر نمی باشند جزئی از هیئت مدیره، مدیرعامل و یا بازرسین شرکت باشند.

قوانین ثبت شرکت

در قرارداد شرکت مانند همه پیمان نامه ها و قرارداد ها  درقرارداد شرکت هم بایستی  شرایط عمومی درستی پیمان نامه ها رعایت گردد که اعم از: قصد و رضا ، اهلیت ، معین بودن موضوع ، قانونی بودن جهت و هدف می باشد .و هم چنین شرایط اختصاصی تشکیل شرکتهم اعم از: وجود شرکا ، همکاری شرکا ، سرمایه گذاری ، تقسیم سود و زیان ، مبادرت به عملیات بازرگانی می باشد.در ذیل به بررسی هرکدام یک از این شرایط به طور مجزا خواهیم پرداخت . شایان ذکر است ، در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه ، می توانید با کارشناسان مجرب ما در گروه ثبت پایش در ارتباط باشید.

 1- قصد و رضا

قصد طرفین و رضایت آن ها یکی از شرایط مهم و بنادین معامله می باشد.قصد و رضا ناشی از اراده و اختیار می باشد و نابودی هرکدام یک سبب نابودی قرارداد است.

2- اهلیت

به توانایی قانونی شخص به منظور دارا شدن یا اجرای حق  اهلیت گفته می شود. کسی که فاقد اهلیت است محجور نامیده می شود. محدوده افراد فاقد این حق در نظام های قضایی مختلف است اما معمولاَ مجنونین و دیوانگان ،سفها و کم خردان و کودکان قبل از رسیدن به سن قانونی از اهلیت برای اعمال بخشی یا تمامی حقوق خود برخوردار نیستند.

ملاک رشد از نظر قانون رسیدن به سن هیجده سال و ضابطه عقل عرف و نظر پزشک قانونی است.

3-معین بودن موضوع

به سبب بند3 ماده 190 ق.م از جمله شرایط مهم و اساسی درستی معامله این است که مورد معامله موضوع معین باشد. بنابراین مورد معامله نبایستی بین چند امر تردید داشته باشد و طرفین قرارداد می بایست موضوع واحدی را انتخاب و قرار دهند.

برای امری که نامشخص و نامعین می باشد موضوع شرکت باطل می باشد.

4-  قانونی بودن جهت و هدف

در صورتی که جهت و هدف شرکت امر غیر قانونی مثل قاچاق و قمار و سرقت و اغتشاش و مانند این ها باشد باطل می باشد.

شرایط اختصاصی ثبت شرکت

علاوه بر شرایط عمومی شرایط اختصاصی شرکت عبارت است از :

1- وجود شرکا

شرکت با حداقل دو نفر تشکیل می گردد. دردنیای امروز در نظام حقوقی ایران ، برخلاف کشورهای عضو جامعه اروپایی وجود شرکت تجاری با یک شریک ممکن نمی باشد و بنابراین دو شریک به منظور تحقق مفهوم هر شرکت تجاری ضروری می باشد.

2- همکاری شرکا

یکی از خصوصیت های شرکت های تجاری، همکاری میان شرکا است .

همکاری شرکا در ارائه سرمایه و حضور در مجامع عمومی و در صورت انتخاب شدن به نمایندگی شرکت از هیات مدیره و بازرسی حضور و فعالیت در آن می باشد.

3- سرمایه گذاری

سرمایه شرکت اعم از نقد یا جنس و یا حتی هنر و امتیاز از طرف شرک��ء تامین می شود.

4- مبادرت به عملیات بازرگانی

اساس شرکت تجاری بر انجام معاملات تجاری است. لازم به توضیح است که معامله ها در غیر منقول و یا به منظور حوائج شخصی اگر چه از طرف شرکت های تجاری باشد تجارت شمرده نمی باشد.

5- تقسیم سود و زیان

سود به معنای دارایی است که به دارایی موجود شرکاء در شرکت افزوده می شود و اگر شرکت ضرر بکند آن هم بین شرکا تقسیم خواهد شد.در واقع ، یکی از ویژگی های شرکت تجاری ، تقسیم سود و زیان میان شرکا است .

در جهت ثبت شرکت باید مراحلی را در اداره ثبت شرکتها انجام دهید برای این منظور می توانید به مقاله ثبت اینترنتی شرکت ها مراجعه کرده و اطلاعات لازم را کسب نمایید . 

گروه ثبت پایش افتخار دارد با استعمال از توان بالای کادر مجرب خود ، در سریع ترین زمان ممکن اقدامات حقوقی و ثبتی لازم را جهت ثبت شرکت ، ثبت طرح صنعتی ، برند و علامت تجاری به عمل آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *