افزایش سرمایه شرکت

در ثبت شرکت ها از ارکان اصلی تجارت و کسب سودآوری و تأمین منافع شرکت ، سرمایه شرکت می باشد . در نتیجه میزان سرمایه شرکت از اهمیت های ویژه ای برخوردار می باشد. زیرا هرچه قدر مقدار سرمایه بیشتر باشد شرکت دارای اعتبار و ارزش بسیاری می باشد .میزان حداکثری برای افزایش سرمایه مشخص نشده است ولی برای افزایش سرمایه مبلغ حداقلی تعیین شده است .

حداقل سرمایه ای که برای شرکت های سهامی در نظر گرفته شده است حداقل 1 میلیون ریال می باشد . بدین منظور سرمایه شرکت سهامی ، از مجموع قیمت اسمی سهام شرکت تشکیل می شود .

جهت تعیین و اخذ تصمیمات افزایش و کاهش سرمایه شرکت بر عهده مجمع فوق العاده سهامدارن می باشد . سپس با برگزاری مجمع فوق العاده سهامدارن و با حضور نیمی بیشتر از سهامداران حق رأی تصمیمات رسمیت پیدا می کند.  

در صورتی که این مجمع ، نتیجه نهایی اخذ نگردید ، جلسه دوم تشکیل می گردد . حضور بیش از یک سوم سهامداران دارای حق رأی مکفی می باشد . در نتیجه در صورتی این تصمیمات اخذ گردیده که بیش از دو سوم سهامدارن به آن رأی مثبت داده باشند . 

انواع روش‌های افزایش سرمایه شرکت

  • در صورتی که شرکت مبلغ سود را به صورت اندوخته داشته باشد می توان این سود را به صورت سهام افزایش داد .
  • در صورتی که مطالبات شرکت به صورت نقد وارد شرکت شوند افزایش می یابد.
  • از محل صرف سهام
  • تجدید ارزیابی‌ دارایی‌ها

مزایای افزایش سرمایه شرکت

مدیریت شرکت از لحاظ تأمین سرمایه با فروش سهام جدید می تواند اعتبار و آینده شرکت را تأمین نماید .با این روش می تواند از کاهش سرمایه شرکت جلوگیری کنند .  

باید این نکته را متذکر شد شرکت ها به سهامدارن عادی خود الزامی به پرداخت سود ندارند . با منتشر کردن سهام عادی ، ریسک ورشکستگی و ریسک مالی شرکت افزایش نمی یابد.

معایب افزایش سرمایه شرکت

هزینه ی سرمایه ای که به سهام عادی تعلق دارد ، با سایر وسایلی که توسط آنها افزایش مالی شرکت را در پی دارد بیشتر می باشد . در نتیجه بدین صورت می توان تعریف کرد که از منابع گران قیمت تأمین مالی شرکت سهام عادی می باشد .در این صورت افزایش هزینه سرمایه شرکت را در پی خواهد داشت . برای شرکتهایی که زمان کافی برای جلب سرمایه بیشتر ندارد مورد استفاده قرار می گیرد .  

در شرکت هایی که سهام آنها در دست اشخاص خاصی می باشد و قصد آن را داشته باشد که افزایش سهام را در پی داشته باشد در مسأله مالکیت شرکت یک سری مشکلاتی بوجود می آید این اتفاق بیشتر در شرکت های سهامی خاص بوجود می آید . در این نوع شرکت ها سهامداران معمولا مدیران شرکت می باشند بدین صورت ممکن است مبلغ افزایش سرمایه را نتوانند تأمین نمایند . این مسأله باعث می شود که در صد مالکیت آنها در شرکت کاهش پیدا کنند .

در نتیجه اگر سهام عادی را انتشار دهند کاهش هر سهم را در پی خواهد داشت . که این کاهش سهم می تواند بر قیمت سهام اثرات منفی بگذارد .

افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت ، بدین معنی است که مبلغ اسمی سرمایه افزایش یابد که افزایش تعداد سهام را در پی دارد . در این صورت در مواردی که شرکت جهت فعالیت های جدید و توسعه و رونق امورات قبلی به افزایش سرمایه نیاز داشته باشد می تواند شرکت افزایش سرمایه را در پی داشته باشد .

افزایش سرمایه از طریق انتقال سود و اندوخته تقسیم نشده به سرمایه شرکت، آورده نقدی، تبدیل اوراق قرضه به سهم جدید و تبدیل طلب اشخاص از شرکت به سهم جدید ممکن است.

در صورتی امکان افزایش سرمایه وجود ندارد که شرکا سرمایه قبلی را پرداخت نکرده باشند. در صورت توافق کلیه سهامدارن از طربق افزایش قیمت اسمی سهام های قبلی ، افزایش سرمایه وجود خواهد داشت.

افزایش سرمایه شرکت سهامی 

  • در مجمع فوق العاده افزایش سرمایه تصمیم گیری می شود.
  • در روزنامه کثیر الانتشار می توان آگهی انتشار افزایش سرمایه را چاپ کرد.
  • افراد صاحب سهام های بی نام به مراکز که در آگهی دریافت گواهی حق تقدم خرید سهام جدید مراجعه نمایند .
  • به افراد صاحب سهام های بی نام ، گواهی حق تقدم خرید سهام جدید تحویل دهند.

مدارک لازم برای افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص

  • مجمع عمومی فوق العاده صورت جلسه آ« تنظیم شده که در ان افزایش سرمایه تصویب شده باشد.
  • اظهارنامه شرکت که به امضای همه مدیران شرکت رسیده شده باشد .
  • در صورتی که سرمایه نقد باشد مبلغ واریزی سرمایه و ارائه سندی که مبنی بر گواهی بانکی واریز مبلغ سپرده باشد .

مدارک لازم برای افزایش سرمایه شرکت با مسئولیت محدود یا نسبی و یا تضامنی

  • صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده دال بر تصویب افزایش سرمایه
  • صورت جلسه ارزیابی و تعیین قیمت توافقی آورده­های غیرنقدی
  • یک نسخه از آگهی افزایش سرمایه شرکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *