در عصر کنونی استفاده از اینترنت جایگزین تمام شیوههای سنتی شده است. چنانکه در حوزه های اداری نیز، امروزه همه ادارات و سازمانها، دارای پایگاههای اطلاع رسانی میباشند. در راه اندازی این پایگاه های اطلاع رسانی، ساده نمودن انجام امور مربوط به متقاضیان مد نظر بوده است. بر این اساس با راه اندازی پایگاه های اطلاع رسانی، تعداد مراجعه کنندگان به سازمانها نیز کاهش داشته و برای افراد این امکان فراهم میگردد که بسیاری از کارها را به شیوه غیر حضوری انجام و پیگری نمایند و از این طریق میتوانند در زمان و هزینهی خود صرفه جویی داشته باشند.
بر اساس این تغییر و تحول یعنی استفاده از اینترنت و پایگاه های اطلاع رسانی در انجام امور به جای شیوه های سنتی و مراجعه متقاضی به شرکتها و ادارات، شیوه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها نیز تغییر یافته و از روش سنتی خارج شده است. به عبارتی در گذشته ارباب رجوع با مراجعه مستقیم به اداره ثبت میتوانست کار خود را انجام دهد و از طریق فرم مربوطه، اسامی مد نظر را پیشنهاد دهد و این اسامی تنها در ادارهی ثبت تهران بررسی میشد.
پس از آن متقاضی مراجعه میکرد و به شیوه دستی، مدارک، صورت جلسات و اساسنامه را تحویل میداد، تا از طریق کارشناس ثبت شرکتها بررسی شود و چنانچه تایید در دفاتر ثبت شرکتها صورت میگرفت، بعد از دریافت امضاهای مورد نیاز، شرکت ثبت میشد. ولی در شرایط کنونی با راه اندازی سامانه ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری، ارباب رجوع به صورت اینترنتی و از طریق سامانهی اینترنتی http://irsherkat.ssaa.ir و به شیوه غیر حضوری فعالیت و درخواست خود را انجام میدهد.
به علاوه این امکان وجود دارد تمامی اطلاعات مرتبط با چگونگی تنظیم درخواستها و مدارک مورد نیاز، بخشنامه ها و شیوه نامه های اجرایی ثبت شرکتها و اطلاع رسانی های آینده را به وسیله پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir رصد و پیگیری نمود.
گروه ثبت پایش آماده ارائه خدمات در زمینه ثبت می باشد می توانید از راهنمایی مشاوران بهره مند گردید
از اینرو، چنانکه در مباحث قبلی توضیح داده شد برای ثبت شرکت به صورت آنلاین پس از وارد شدن به سامانه ی http://irsherkat.ssaa.ir به قسمت پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه کنید. فرمی در مقابل شما ظاهر میشود که لازم است مرحله به مرحله آن را تکمیل نمایید. اطلاعات مرتبط با متقاضی اولین موضوعی است که در این فرمها باید نوشته شود. مشخصات اولیه خود را در فرم کامل کنید.
از جمله اقداماتی که قبل از مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی لازم است در مورد آنها تصمیم گیری نهایی صورت گرفته باشد مواردی همچون انتخاب نام شرکت، نشانی شرکت، سرمایه ی شرکت، معرفی شرکا، مشخص نمودن سهام شرکا و معرفی شعبه های شرکت است.
در پایگاه اطلاع رسانی، اساسنامه ی شرکت را نیز لازم است درج نمایید. شرکت نامه ها و اساسنامه ها، فرمهای پیش فرضی دارند که شما فقط باید آنها را تکمیل نمایید. سرانجام اگر تمایل داشتید می توانید قوانین خاص شرکت خود را نیز به آن اضافه کنید. پس از آن باید تصویر مطابقت داده شده با اصل اساسنامه خود را در پایگاه اطلاع رسانی ادارهی ثبت شرکتها بارگذاری کنید.
زمانی که اطلاعات نهایی به صورت کامل و با دقت از طریق متقاضی در کامپیوتر وارد و ثبت گردید، کامپیوتر تایید پذیرش را برای متقاضی نمایش میدهد که متقاضی لازم است آن را به دقت مطالعه کند. از اینرو، متقاضیان با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها، نام شرکت را پیشنهاد میدهند که بررسی این موضوع و تایید نام شرکت مربوطه، در مرکز استان صورت میپذیرد.
بنابراین، از امکانات سودمندی که با ثبت نام کردن اینترنتی حاصل میشود، بهره مندی از همین فهرست پیگیری است که میتوان به راحتی پاسخ درخواست خود را پی گیری نمود.
پس از بررسی نام و تایید نام، متقاضی 3 ماه فرصت دارد در مورد نام پیشنهادی، مدارک خود را همچون اساسنامه، از طریق پایگاه اطلاع رسانی تهیه و جلسات مورد نیاز را تشکیل دهد و بعد از اخذ مجوزهای لازم و افتتاح حساب و مجوز از بانک از طریق سامانه، نسبت به تکمیل اطلاعات لازم و ارسال مدارک، از طریق پست اقدام نماید(دیگر نیاز به مراجعه ندارد).
پس از آن کارشناس حقوقی مدارک را بررسی مینماید، اگر در مدارک ارسالی اشکالی وجود داشته باشد برگردانده میشود و در سامانه نوشته میشود و رفع اصلاحیه نمایش داده میشود و چنانچه تایید شد، هم از طریق سامانه پیامک ارسال میشود و هم شخص متقاضی میتواند به پایگاه اطلاع رسانی مراجعه نماید تا برای امضا ذیل دفتر، پس از تایید مسئول مربوطه اقدام نماید.
از این مرحله به بعد کار اصلی به پایان میرسد و لازم است به عنوان اقدام آخر نسبت به چاپ آگهی در روزنامهی رسمی اقدام گردد.