انواع شرکتهای سرمایه

شرکت از دو یا چند عضو تشکیل میشود که اعضا طبق تفاهم نامه ی مندرج شده میبایست، در قبال سود و ضررشرکت نسبت به آن متعهد باشند.در واقع شرکت نوعی فعالیت اقتصادی ست که صاحبان سهام در کنار یکدیگر برای رسیدن به سود دهی تلاش میکنند.

انواع شرکت های سرمایه 

شرکت های سرمایه دو دسته اند : شرکت سرمایه داری و شرکت سرمایه گذاری

دسته اول، شرکت های سرمایه گذار که خدمات یا کالایی را عرضه میکند و با  سودی که از این راه بدست می آورد بطور متفاوت سهام سایر شرکت ها را خریداری میکند، فرقی که این شرکت با شرکت های سرمایه داری دارد، در این است که شرکت های سرمایه گذار برای بردن ، سود به بالاترین  نقطه و نوعی سرمایه گذاری مناسب هستند.پس در آن از افراد ماهر استفاده می شود که بتوانند با مهارت بالا به بازار ورود کنند و قبل از آمدن این شرکت ها روی کار ، کلیه رخداد ها به دقت وارسیمیشود.معمولا این شرکت ها بر خرید یک سهم در مدت بسیار اندک تمرکز دارند تا اینکه زمان زیادی را برای خرید چند سهم تلف کنند.

تفاوت شرکت های سرمایه و شرکت های اشخاص

الف) در شرکت های سرمایه افراد به میزان سرمایه خود ، متعهد به سود و زیان شرکت  هستند و چنانچه شرکت ضرر کرده باشد و نتوانند کسری طلبکاران  بپردازند، طلبکاران برای مطالبه طلب خود نمیتوانند نسبت به دارایی شخصی فرد مراجعه کنند.اگر سهامدارانی سرمایه ای را که باید به شرکت پرداخت میکردند را هنوز متقبل نشده باشند، طلبکاران میتوانند به این سهام داران مراجعه و طلب خود را مطالبه کنند.اما در شرکت های اشخاص اینطور نیست.

در شرکت های تضامنی در صورت ورشکستگی ، بدهی باید توسط سهامداران پرداخت گردد حتی ممکن است یک سهام دار به دلیل داشتن سرمایه، مبلغ بیشتری را نسبت به سهامدار دیگر پرداخت کند.(یک درصد از کل سرمایه)

سهامدار شرکت نسبی هم به جهت اینکه مالک یک درصد از تمام دارایی است ،باید یک ملیلیون ریال بدهی را بپردازد به عبارتی ده برابر میزان سهمش از شرکت.

ب)سرمایه از جمله موارد مهم واساسی در تعیین اصل بودن شرکت های سرمایه است،و خود سهامداران از اهمیت زیادی برخوردار نیستند.ولی برعکس ،در  شرکت های اشخاص ، اصل موضوع اخلاق و منش سهامداران است که شخصیت و نوع برخورد آنها بیشتر از سرمایه آورده شان جلب توجه میکند.

ج)جابجایی دارایی شرکت های سرمایه، امری متداول است و به سهولت انجام میگیرد در صورتیکه این موضوع در شرکت های اشخاص نه تنها مرسوم نیست بلکه چارچوبی سخت گیرانه ، برای آن در نظر گرفته شده است.

در شرکت های سهامی انتقال سهام ،رایج است که اگر ا نوع عام باشد و در بورس تصدیق گردد ، جابجایی سهم به راحتی صورت خواهد گرفت بطوریکه خود سهامداران نیز میتوانند سهم خود را در بازار به فروش برسانند.در شرکت های مسئولیت محدود ، برای جابجایی سهام  ، موظف به تایید افرادی که سه چهارم دارایی را دارند میباشند. و این جابجایی تنها بصورت رسمی امکان پذیر است. جابجای ی سهم در شرکت های اشخاص تنها با توافق کلیه سهامداران صورت میگیرد.

د)سهامداران شرکت سرمایه ، داده های کمی نسبت به چگونگی گذران شرکت دارند و نقش اندکی در امور ایفا میکنند. در صورتی که در شرکت های اشخاص ، حرف اول با سهامداران است.

و)در شرکتهای سرمایه به ویژه سهامی عام سهامداران از چند و چون اداره شرکت بی اطلاع هستد و دخالت چندانی در این امور ندارند . در حالی که در شرکتهای اشخاص این نقش پر رنگ و محسوس است . این موضوع بیشتر به این دلیل است که سهامداران این شرکت  با هم رابطه خویشاوندی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *